Jak przyrządzany jest kartacz i jakie eksperymenty z mazurską potrawą przeprowadzi Karol Okrasa przekonamy się w najbliższy weekend. Wskazówek kucharzowi w kwestii tradycji kuchni regionalnej udzieli Elżbieta Mieczkowska ze Szczech Wielkich.
Kartacze są najbardziej niezwykłą potrawą, którą podaje gościom pani Ela - piszą wydawcy programu w zajawce - są olbrzymie. Karol wraz z panią Elą opowiedzą jak przygotować tradycyjnego kartacza, jakie mogą być do niego farsze, a Karol swoim zwyczajem złamie te przepisy.
Był u nas latem, już wówczas namawiał mnie do programu - mówi Elżbieta Mieczkowska - ale wówczas odmówiłam. Propozycję ponawiał, aż wreszcie 10 listopada przyjechał z ekipą na nagranie. I wspólnie zrobiliśmy tradycyjnego kartacza, takiego jaki podaję swoim gościom. Potem Karol łamał przepis, (co jest konwencją programu-przypis red.) zrobił małe kartacze z farszem z wołowiny przyprawione orientalnymi korzeniami oraz kartacze z farszem rybnym.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu piszanin.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz